maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sateenkaariparveke

 Meidän kotiimme kuuluu pieni parveke, joka suoraan sanottuna oli aika ankea. Kaiteet ovat puiset, mutta muuten parveketta kiertää isosilmäinen 'kananverkko', joka antaa parvekkeelle aika ghettomaisen vaikutelman. Onneksi näkymät ovat hienot - vastapäätä on pelkkää metsää, ja parvekkeelta voikin seurailla oravien ja rusakoiden kisailua ja lintujen touhuja. Päätin tehdä parvekkeesta viihtyisän. Mulla on opiskelujeni takia paljon erilaisia ja -värisiä matonkuteita, joita muuten löytää kirppiksiltä helposti, ja esimerkiksi Jyväskylässä Harjun Ekocenterillä niitä on aina paljon ja halvalla. Keksin kieputella matonkuteita parvekkeen verkkoon niin, että siitä tulisi kauttaaltaan värikäs!


Se oli kivaa puuhaa. Vaikka maassa oli vielä lunta, kevätaurinko lämmitti jo mukavasti ja ystäväni Emmi tuli myös auttamaan kieputteluissa. Olisin mielelläni laittanut matonkuteet vielä toiseenkin suuntaan, ikäänkuin ristiin, mutta pelkäsin lopputuloksen olevan liian tiivis, jolloin kissamme Matsku ei näkisi enää tarkkailla ympäristöään verkon läpi vaan yrittäisi hypätä kaiteelle ja pian tippuisi. Niinpä yksi rivi kuteita sai luvan riittää. Sekin jo tekee pienen näköesteen muuten niin kovin avoimelle parvekkeelle.


Olimme saaneet ystävältämme Akilta oranssin, muovikasseista kudotun maton, joka sopii parvekkeelle täydellisesti, sillä se ei välitä, vaikka kastuisikin. Tuolit olin maalannut muutama vuosi takaperin Peppi Pitkätossun tyyliin. Tuolit on dyykattu roskakatoksesta, ja hyvin ovat toimineet. Pöytä samoin löytyi roskiksesta, ja sen maalasin kirkkaankeltaiseksi. Nyt kelpaa Matskunkin loikoilla parvekkeella ilta-auringossa pupuja vahtimassa. Sateenkaariparveke on valmis!



2 kommenttia: