tiistai 11. elokuuta 2015

T-paitatuunausta


T-paitani kaipasi piristystä! Musta trikoinen kirppislöytö oli muuten hyvä, ja kuviokin siinä on mitä mainioin, mutta eihän näillä helteillä (vihdoin!) voi t-paitaa käyttää. Siispä sakset reippaasti käteen ja leikkelemään! Leikkasin paidan hihat pois, samoin kaula-aukon resorit. Jäljelle jäi paita, jonka kappaleet olivat toisissaan vain sivuista enää kiinni. Muistelin, että jossain kätköissäni mulla on kelta-ruskea hieno puuvillainen nauha, joka saattaisi sopia tähän tarkoitukseen. Hetken etsittyäni sen löysinkin, ja olihan se just hyvä, ja oikean pituinenkin vielä. 


Oli niin kiire päästä työn touhuun, että en edes silittänyt laatikossa lojunutta nauhaa, mikä olisi ehkä helpottanut seuraavia työvaiheita, vaan leikkasin sen sopiviksi pätkiksi ja kiinnitin nuppineuloilla.
Taitoin nauhan kaksin kerroin ja tavallaan päällystin sillä kainaloaukot ja pääntien, jättäen pääntien toiselle sivulle solmittavat nauhat. Sitten vaan ompelukoneeseen keltaiset langat ja huristelemaan.




En ollut ommellut piiitkään aikaan, joten vähän jännitti. Mutta hyvinhän se sujui! Ei tarvinnut kuin yksi kohta ommella uudelleen, eli helpolla pääsin. Tällaisella hätäilijän mentaliteetilla kun usein joutuu tekemään saman jutun monta kertaa, kun ei heti aluksi tee huolella. Jokainen tyylillään, niinhän se menee. Oon oikein tyytyväinen mun uuteen paitaani!


2 kommenttia: