sunnuntai 16. elokuuta 2015

Retrokankainen sateenkaari seinälle


Sain Sannalta keskiviikkona postissa ihanan kortin, josta keksin, että mehän tarvitaan seinälle sateenkaari! Se on ihan huippua, kun inspiraatio tai ideat tulevat pienistä jutuista silloin, kun vähiten sitä odottaa, kuten noukkiessa postia eteisen lattialta.


Niinpä mietin hetken toteutusta ja keräsin kasan retrokankaita tilkkulaatikostani. Mulla oli myös sopivan kokoinen pala tukikangasta jostain vanhasta projektistani, jonka toimivuudesta mulla ei tosin ollut enää takuita, mutta eiväthän nuo varmaan miksikään mene. Samoin tilkkujen joukosta löytyi taustakangas sateenkaarelle. 


Leikkasin tukikankaasta sateenkaaren muodon, ja sitten asettelin sopivan kokoisiksi leikkaamani tilkut oikeaan järjestykseen kaaren mukaisesti. Ommellessa kaikki ei mennyt ihan putkeen, sillä kaaren muoto muuttui siinä työvaiheessa huomattavasti epäsymmetrisemmäksi. No mutta, en ole ikinä symmetriasta niin paljoa välittänyt, joten en antanut sen haitata.


Silitin tukikankaan taustakankaan nurjalle puolelle, ja meni heti ensimmäisellä yrittämällä oikein päin, vaikka mulla ei hirveesti kokemusta tukikankaista olekaan, hyvä säkä! Ongelmana oli vain se, että vahvistettu taustakangas ja tilkuista koottu kaari eivät juurikaan muistuttaneet muodoltaan toisiaan, oikeastaan tilkkujono oli aika kaukana kaaresta ylipäänsä.


Niinpä jouduin hieman soveltamaan ja muutama tilkku jäi käyttämättä kun piti lyhentää kaaren toista päätä, jotta se osuisi yhteen kankaiden kanssa. Sitten vain ompelin osat yhteen oikeat puolet vastakkain, jättäen kääntöaukon kaaren toiseen päähän. Käänsin työn, ja hyvähän siitä tuli! Enää piti ommella kääntöaukko umpeen ja silittää valmis sateenkaari.


Testasin sateenkaaren paikkaa teippaamalla sen seinään (lue: toivoin sen pysyvän siellä seinällä ihan vaan teipillä, ikuisesti..) Tietenkin teipit antoivat tunnin sisällä periksi ja sateenkaari tippui. Mutta ehdinpähän ottaa pari kuvaa siitä ja ihastellakin hetken! Seuraavaksi ajattelin koittaa siimaviritystä, sillä sateenkaari on tukikankaan ansiosta sen verran jämäkkä, että saattaisi pysyäkin muodossaan.


Meidän rakkaat tyypit valokuvissa on aarteena sateenkaaren päässä! Jee!





2 kommenttia:

  1. Kyllä on hieno 👌 Ei voi muuta kuin ihmetellä ja ihastella taitojasi ja käsiesi jälkiä ☺

    VastaaPoista